En-Strip

En-Strip Pasożytnicza osa Encarsia formosa

Użyj En-Strip do:
  • Mączlik szklarniowy
  • Mączlik ostroskrzydły
Opakowania:

Każde pudełko zawiera kartonowe paski, z których każdy ma 5 kartoników zawiniętych w plastik. Na kartonikach znajdują się spasożytowane poczwarki mączlika.
10 kartonowych pasków, z których wykluje się 3000 pasożytniczych błonkówek
50 kartonowych pasków, z których wykluje się 15 000 pasożytniczych błonkówek

Jeśli potrzebne jest większe zagęszczenie wprowadzania, dostępne są mniejsze kartoniki po 30 błonkówek.

Informacje ogólne

Play video

Kiedy używać produktu En-Strip?

Produkt En-Strip służy do biologicznego zwalczania mączlika szklarniowego (Trialeurodes vaporariorum) i ostroskrzydłego (Bemisia tabaci) w trzecim i czwartym stadium larwalnym. Produktu En-Strip można używać zapobiegawczo lub po zauważeniu pierwszych oznak występowania szkodników.

Jak działa produkt En-Strip?

Dorosłe błonkówki pasożytnicze atakują larwy mączlika w trzecim i czwartym stadium larwalnym. Ponadto błonkówki żerują również na gospodarzu.

Jak używać En-Strip

Play video

En-Strip — stosowanie

  • Ostrożnie otworzyć opakowanie wewnątrz szklarni.
  • Zgiąć paski i oderwać kartoniki ze strony przeciwnej do otworu do zawieszania.
  • Zawiesić kartonik na roślinie, w miarę możliwości około 75 cm poniżej jej wierzchołka.
  • Unikać bezpośredniego nasłonecznienia.
  • Nie dotykać poczwarek.

Optymalne warunki do stosowania produktu En-Strip

Optymalne działanie produktu En-Strip wymaga utrzymywania w szklarni średniej dobowej temperatury wynoszącej co najmniej 17°C. W przypadku niższych temperatur zaleca się używanie kartoników zawierających o połowę mniej poczwarek.

Przechowywanie i zasady postępowania

Organizmy pożyteczne mają bardzo ograniczoną żywotność, dlatego trzeba je umieścić na roślinach jak najszybciej po odbiorze. Niespełnienie tego warunku może mieć negatywny wpływ na jakość tych organizmów. W razie konieczności przechowania produktu En-Strip należy przestrzegać poniższych instrukcji. Firma Koppert B.V. nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne pogorszenie jakości produktów w wyniku ich przechowywania przez okres dłuższy od zalecanego lub w niewłaściwych warunkach.

  • Czas przechowywania po otrzymaniu: maks. 1–2 dni
  • Temperatura przechowywania: 8–10°C
  • Bez dostępu światła

Skontaktuj się z ekspertem

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Skontaktuj się z naszym ekspertami.
Nasze produkty i rozwiązania tworzymy specjalnie dla profesjonalnych producentów.

Zasubskrybuj nasz biuletyn

Otrzymuj najnowsze informacje dotyczące swoich upraw prosto do skrzynki pocztowej

Przewiń na początek