Użyj do
Szkodniki
Wszystkie stadia rozwojowe wielu gatunków wełnowców.
Zasada działania
Specyfikacja produktu
Wielkość opakowania | 500 dorosłych osobników. |
Wygląd produktu | Opakowanie kartonowe. |
Nośnik | Brak. |
Instrukcja stosowania
Stosowanie
- Produkt Cryptobug należy wykładać na maty z wełny mineralnej lub do pudełek dozujących Dibox w pobliżu miejsc intensywnie zaatakowanych.
- Aplikować wieczorem.
Dawkowanie
Dawkowanie preparatu Cryptobug zależy od warunków klimatycznych, rodzaju upraw oraz liczebności wełnowców. Powinno być zawsze dostosowane do wymogów danej sytuacji. Prawidłowe dawkowanie wynosi od 2 do 10 osobników na każdy m2 na aplikację. Owady należy rozprowadzać w obszarach zaatakowanych przez szkodniki i w razie potrzeby powtórzyć. Aby uzyskać porady dotyczące najlepszej strategii zwalczania szkodników, należy skonsultować się z doradcą firmy Koppert lub autoryzowanym dystrybutorem produktów Koppert.
Warunki środowiskowe
Najniższa temperatura do stosowania preparatu Cryptobug wynosi 16°C/61°F. Ze względu na to, że Cryptolaemus montouzieri preferuje wysokie temperatury, skuteczność produktu jest najwyższa w temperaturach w zakresie od 25 do 28°C (68-82°F).
Zastosowania z innymi produktami
W celu skutecznego zwalczania wełnowców należy połączyć produkt z preparatem Citripar.
Skutki uboczne
Pestycydy mogą mieć bezpośredni lub pośredni wpływ na roztwory biologiczne. Dowiedz się, które pestycydy wywołują skutki uboczne istotne dla tego produktu
Postępowanie z produktem
Czas przechowywania po odbiorze
1–2 dni.
Temperatura przechowywania
10–15°C/50-59°F.
Warunki przechowywania
Bez dostępu światła.
Obowiązują ogólne warunki firmy Koppert (spółki Koppert B.V. i jej spółek zależnych). Należy używać wyłącznie produktów dopuszczonych do stosowania na danym gatunku roślin w kraju i regionie klienta. Zawsze przestrzegaj lokalnych wymogów dotyczących rejestracji. Firma Koppert nie ponosi odpowiedzialności za nieuprawnione użycie. Firma Koppert nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne pogorszenie jakości produktów w wyniku ich przechowywania przez okres dłuższy niż zalecany lub w niewłaściwych warunkach.