Zioła

Informacje

Ziołami nazywa się wszystkie rośliny używane jako dodatki kulinarne lub które posiadają właściwości lecznicze lub zapachowe. Często mają wyraźny smak lub zapach i są używane do przyprawiania potraw lub innych produktów spożywczych. W terminologii kulinarnej stosuje się wyraźne rozróżnienie na zioła i przyprawy. Zioła to zielone liście lub kwiaty roślin, używane w formie świeżej lub suszonej. Przyprawy uzyskuje się z innych części roślin zielnych, zwykle z suszonych nasion, jagód, korzeni, kory lub owoców.

Z botanicznego punktu widzenia ziołami są wszystkie rośliny zielne.

Skontaktuj się z ekspertem

Koppert Biological Systems

Thanks for your request!

Something went wrong, please try again

Skontaktuj się z naszym ekspertami.
Nasze produkty i rozwiązania tworzymy specjalnie dla profesjonalnych producentów.

Ta strona jest chroniona zabezpieczeniem reCAPTCHA oraz Polityką prywatnościWarunki korzystania z usług Google.
Ta strona jest chroniona zabezpieczeniem reCAPTCHA oraz Polityką prywatnościWarunki korzystania z usług Google.

Zasubskrybuj nasz biuletyn

Otrzymuj najnowsze informacje dotyczące swoich upraw prosto do skrzynki pocztowej

Ta strona jest chroniona zabezpieczeniem reCAPTCHA oraz Polityką prywatnościWarunki korzystania z usług Google.
Przewiń na początek