Użyj do
Użyj do
Zasada działania
Zasada działania
Sposób działania
Po inokulacji produktem V10 po całej roślinie rozprzestrzeniają się niezakaźne i bezobjawowe szczepy wirusa PepMV, VC1 i VX1. Możliwość zakażenia innymi wariantami wirusa PepMV jest mocno ograniczona z powodu degradacji przez wyciszanie RNA. Zapewnia to roślinie wysoki poziom ochrony przed kolejnymi próbami zakażenia zjadliwymi szczepami wirusa PepMV.
Specyfikacja produktu
Specyfikacja produktu
Wielkość opakowania | Butelka o pojemności 0,8 litra. |
Formulacja | Ciecz. |
Wygląd produktu | 10–50 mg/litr. |
Instrukcja stosowania
Instrukcja stosowania
Przygotowanie
- Przed użyciem mocno wstrząsnąć butelkę.
- Do przygotowania użyć zdezynfekowanego wiadra. Przed użyciem przepłukać dokładnie wodą.
- Rozpuścić 0,8 litra produktu V10 w 8 litrach zimnej wody (4–10°C/39-50°F).
- Rozcieńczony roztwór należy wykorzystać w ciągu 2 godzin po przygotowaniu. Roztwór utrzymywać w niskiej temperaturze (4–10°C/39-50°F).
Dawkowanie
- 0,8 litra na hektar
- Jeden zabieg na każdy cykl uprawy
Czas stosowania
Produktu V10 należy używać w nowo posadzonych uprawach pomidorów, możliwie jak najszybciej, a najpóźniej przed otwarciem pierwszych kwiatów.
Stosowanie
- Środek stosować na jednym liściu każdej z łodyg rośliny.
- Wybrać w pełni rozwinięty liść znajdujący się poniżej punktu wzrostu.
- Używając chropowatej strony gąbki, przetrzeć i lekko zwilżyć górną powierzchnię liścia roztworem V10.
Postępowanie z produktem
Postępowanie z produktem
Czas przechowywania po odbiorze
3 dni.
Temperatura przechowywania
4-10°C/39-50°F.
Warunki przechowywania
Unikać bezpośredniego nasłonecznienia.
Obowiązują ogólne warunki firmy Koppert (spółki Koppert B.V. i jej spółek zależnych). Należy używać wyłącznie produktów dopuszczonych do stosowania na danym gatunku roślin w kraju i regionie klienta. Prosimy o zapoznanie się z lokalnymi wymaganiami rejestracyjnymi. Firma Koppert nie ponosi odpowiedzialności za nieuprawnione użycie. Firma Koppert nie ponosi odpowiedzialności za ewentualne pogorszenie jakości produktów w wyniku ich przechowywania przez okres dłuższy niż zalecany lub w niewłaściwych warunkach.