Przewodnik „Knowing and recognizing”

Przewodnik „Knowing and recognizing”

Kup przewodnik po biologicznej ochronie upraw.

Anglojęzyczny przewodnik Knowing and recognizing pozwala czytelnikom zapoznać się ze wszystkimi etapami cyklu rozwojowego poszczególnych szkodników, a szczegółowe ilustracje i powiększone zdjęcia ułatwiają zidentyfikowanie szkodnika lub choroby upraw. Zdobyta w ten sposób wiedza pozwala dobierać optymalne rozwiązania ekologiczne.

Pierwszy wydanie przewodnika opublikowano 25 lat temu, a w 2003 r. pojawiło się wydanie poprawione. Najnowsze wydanie ma 443 strony, 700 zdjęć i dziesiątki ilustracji najczęściej spotykanych szkodników i chorób oraz ich wrogów naturalnych.

Książka dostarcza czytelnikom informacje niezbędne do zrozumienia interakcji między szkodnikami i chorobami a ich wrogami naturalnymi. Można się z niej dowiedzieć, jak szkodniki i choroby rozprzestrzeniają się po uprawach, jakie wyrządzają szkody oraz jakie mają cechy i zachowania charakterystyczne.

Koppert: działalność oparta na wiedzy

Stosowanie biologicznych środków kontroli nie jest prostym procesem — wszystkie elementy tworzą złożony system wymagający uwzględniania wielu aspektów. Firma Koppert już od ponad 50 lat docenia ogromne znaczenie wiedzy.

Najnowsze odkrycia naukowe dotyczące pożytecznych mikroorganizmów pozwoliły tworzyć nowe rozwiązania gotowe do praktycznego wykorzystania przez hodowców. W zaktualizowanej wersji przewodnika Knowing and recognizing uwzględniono również informacje o nowych pestycydach i stymulatorach biologicznych, które zwiększają odporność roślin na stres oraz pozwalają im rosnąć lepiej i zdrowiej.

Firma Koppert jest przekonana, że dzielenie się tą wiedzą ma kluczowe znaczenie w dążeniu do przejścia na całkowicie zrównoważone uprawy rolne i ogrodnicze — cały czas w partnerskiej współpracy z naturą.